När du vill resa till Afrika!

Följ med naturfotografen Harvey Grohmann på fotosafari i Afrika!

Simply Safari arrangerar skräddarsydda fotoresor för alla som är intresserade av fotografering. Syftet med resorna är att du som fotograf oavsett om du är proffs eller nybörjare ska utveckla dig och på samma gång inspireras av landets storslagna natur och mångfald.

Harvey Grohmann en av Sydafrikas främsta fotografer tar dig till de naturskönaste och viltrikaste områdena och ger dig tips för hur du kan ta de bästa djur, natur och landskapsbilder.

Alla våra fotoresor är noga planerade och helt skräddarsydda efter dina önskemål och förutsättningar. Berätta för oss vilket land/länder du vill fotografera i så ordnar vi resten!

———————————————————————————————————-

315e1e2HARVEY GROHMANN: fotograf, världsresenär och författare.

Harvey är en frilansfotograf med mer än 40 års erfarenhet inom fotobranschen. Hans intresse för fotografering väcktes redan på 70-talet när han bodde i Australien.

På 80-talet anlitades han som bröllopsfotograf och detta la grunden för en livslång karriär som fotograf. Med en enkel 35 mm analog kamera tog han hundratals bilder som han framkallade hemma i sitt eget mörkrum.

1983 åkte han på safari till Sydafrika där hans förhållande till djur och natur fördjupades. Han återvände flera gånger och idag bor han i Johannesburg.

Med åren har Harvey utvecklats från amatörfotograf till proffs. På repertoaren finns även fotouppdrag för porträtt, mode, sport, konsertfotografering, reklam, press, tidskrifter, tidningar samt beställningsjobb åt företag och organisationer.

Men för honom personligen är naturen en omistlig del av livet och det märks. Hans kreativitet, tekniska kunnande och kärlek till naturen, djuren och landskapen syns i varenda bild han tar. Naturen är för Harvey en källa till så mycket – en plats där man kan finna avkoppling och samtidigt samla kraft.

Att ta fotointresserade Afrikaresenärer med sig till några av kontinentens vackraste platser kändes plötsligt som en självklarhet. Nu kan han ge inspiration till att fotografera naturen och ge vägledning till att få lyckade bilder. På samma gång kan han lära allmänheten, via bilder, förstå vikten av naturvård och vikten av att bevara biotoper och ekosystem.

Harvey är publicerad i ett flertal tidskrifter med både bilder och artiklar, bland annat i National Geographic Explorers and Wild Bird Trust, Centurion Rekord och Sigma Global Japan.

Hans bidrag till naturfototävlingen Mazda Wildlife Photography awards 2013 gav honom en första och andra plats i tävlingen.

Grohmann arbetar för närvarande på en guidebok för fotografer som ska hjälpa såväl amatörfotografer som professionella fotografer att förbättra och utveckla deras teknik.

För information om våra fotoresor vänligen maila oss:

info@simplysafari.se

eller ring

073-5404648

© Simply Safari 2013. All rights reserved.
Top