När du vill resa till Afrika!
Landsflagga

Swaziland

Ett litet land med mycket innehåll.

Swaziland är ett underbart land att resa till och i. Gästvänliga invånare, härligt klimat, spännande mat och hänförande natur bidrar till att göra din resa till ett minne för livet.

——————————————————————————————————————————

 

För information om resor till Swaziland vänligen maila oss:

info@simplysafari.se

eller ring

073-5404648

——————————————————————————————————————————

OM SWAZILAND

Swaziland är ett av världens minsta länder och Afrikas enda absoluta monarki. Landet gränsar mot Sydafrika både till norr, söder och väster, till öster gränsar landet mot Mozambique.

De flesta reser snabbt genom Swaziland men vi skulle vilja rekommendera att man stannar några dagar. Här finns mycket att se och göra, marknader, vandra i bergen, hästridning, klippmålningar, intressant kultur och de vänligaste människorna i kanske hela Afrika. Landets rika kultur och starka traditioner visas gärna upp för landets gäster. Här finns flera kulturella byar där man  bland annat kan uppleva traditionell sång och dans. Har man tur infinner man sig i landet under en av landets stora festivaler eller cermonier.

Är man av den äventyrliga sorten kan man välja bland en mängd aktiviteter så som att klättra, svinga sig från trädkrona till trädkrona, nedfirning, flottfärder och utforska grottor. Vill man ta det lugnare kan man spela golf, simma, fiska, gå på spa eller bara njuta av naturen och stillheten.

Lättast och roligast är att hyra en bil och utforska landet på egen hand. Swazilands vackra natur och enorma vidder är oförglömliga. Här finns flera vackra naturreservat främst i Lubombo regionen som sträcker sig längs gränsen till Mocambique.  Naturreservatet Phophonyane Falls bjuder på många vackra vandringsled och här kan man tälta längs floden eller bo i traditionella ”bikupor”.

Swaziland har sin egen valuta men det går bra att handla med Sydafrikanska rand. Längs vägarna ser man ofta folk som säljer fantastiska hantverk, korgar, stearinljus, glas och silversmycken, något som Swaziland är känt för.

Huvudstaden Mbabane är en given plats att besöka.  Staden ligger vackert nere i en djup dal omringat av berg.  Här finner du det största kulturella utbudet, de mest exotiska restaurangerna och de flottaste hotellen.

——————————————————————————————————————————

KLIMAT
x

MBABANE              Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max temp°C  25  25  24  23  21  19  20  21  23  23  24  25
Min temp°C  15  15  14  12   9   5   5   7  10  13  13  15
Sol/dygn   8   8   8   7   8   8   8   8   8   8   8   8
Regn (mm) 225 215 145 100 210 28 16 21 31 62 165 200

Bergen ger landet stora skillnader i temperatur och nederbörd. Klimatet är tempererat, till viss del subtropiskt, med medeltemperaturer på 20-25 °C i januari-februari, 10-15 °C i juli, av och till med frost i bergen. Årsnederbörden är runt 500-600 mm i lägre områden, 1 000-2 250 mm i högre områden.

——————————————————————————————————————————

INFÖR RESAN

Visum Swaziland
Svenska medborgare behöver inte visum för inresa till Swaziland. Svenskar får automatiskt ett 30-dagars inresetillstånd vid gränsen. Passet måste vara giltigt i minst 3 månader från datum för inresan. Inresetillståndet kan förlängas på Swaziland Immigration Departement i Mbabane. Gränsstationer är öppna dagligen men tiderna varierar.

Vaccinationer
Vaccinationer förändras löpande så vi råder dig att gå in på Vaccinationsguiden för aktuell information angående nödvändiga vaccinationer.

Vår rekommendation är att se över stelkramp, polio och difterivaccinationer samt att man tar vaccin mot kolera. Du behöver även skydd mot Hepatit A.

Gula febern vaccination krävs om du anländer från vissa länder i Afrika eller Sydamerika.

Profylax med malariatabletter rekommenderas.

Om ni reser med barn eller ska stanna en längre tid i Swaziland fodras fler vaccinationer.

Glöm inte att ta med vaccinationsbevis när du reser till Swaziland!

Försäkring
Det är viktigt att man tecknar en reseförsäkring vid vistelse utomlands.

Det är upp till var och en att innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring. 
Kontakta er bank för mer information.

——————————————————————————————————————————

FAKTA
x

Lokalt Namn  Kingdom of Swaziland
Huvudstad  Mbabane
Största stad  Manzini
Statsskick  Monarki
Kung  Mswati III
Areal  17 364 km2
Invånare  1,419,635
Officiella Språk  Siswati och engelska
Religion  Kristendom och traditionella afrikanska religioner
Valuta  Emalangeni (SZL)
Tidzon  UTC +2

 

——————————————————————————————————————————

BRA ATT VETA

Information kommer.

 

© Simply Safari 2013. All rights reserved.
Top