När du vill resa till Afrika!
Landsflagga

Seychellerna

Paradiset finns på Seychellerna…

Öarna är omgivna av fantastiska korallrev där du kan dyka och snorkla bland fiskar i alla regnbågens färger. Utforska öarna med cykel, vandra i djungeln bland exotiska växter och djur eller segla till en närliggande ö och grilla dagens fångst på en orörd strand.

——————————————————————————————————————————

För information om resor till Seychellerna vänligen maila oss:

info@simplysafari.se

eller ring

073-5404648

——————————————————————————————————————————

OM SEYCHELLERNA

När den enorma kontinenten Gondwana, för 150 milj. år sedan började glida ifrån det som idag är Indien och dela sig i Afrika, Australien och Sydamerika, ”lossnade” några bitar på vägen som så småningom blev Seychellerna. Detta lilla örike ligger utanför Afrikas östra kust strax söder om ekvatorn och omfattar cirka 118 små öar varav 41 är granitöar och resten korallöar och atoller.

För att bevara Seychellernas unika natur reglerar landet antalet turister och därför riskerar inte ö-gruppen att bli sönder exploaterad. Djurlivet är unikt och består av bland annat jättelandssköldpaddan som bara finns här och på Galapagosöarna. Några av världens mest sällsynta fåglar finns också här, till exempel den svarta papegojan. Under den skimrande turkosblåa havsytan väntar en magisk värld för den som vill snorkla eller dyka – i korallreven utanför atollerna simmar hundratals fiskar i alla regnbågens färger samt havssköldpaddor, rockor, hajar och bläckfiskar.

Stränderna utgörs av kritvit sand och vajande palmer och naturen på de större öarna är genomgående frodig och här finns många endemiska arter, unika för ögruppen.  Vegetationen består av kokos- och bananpalmer, jams, mangoträd och andra tropiska frukter, samt djungel. På Seychellerna finns två av UNESCO:s världsarv, korallatollen Aldabra och nationalparken Vallée de Mai, även kallad Edens lustgård.  Här växer de berömda coco de mer-palmerna med sina världskända dubbelnötter som kan väga uppemot 30 kilo styck!

——————————————————————————————————————————

KLIMAT
x

VICTORIA   Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max temp°C   29   29  30  31  30  28  28  28  28  28  29  29
Min temp°C   25   25  25  25   25  25  26  26  26  26  26  26
Sol/dygn     6    6    7    7    8    7    7    7   7    7   7   7
Regn (mm)  360 245 200 170 160   80   70   70 110 170 200 330

Klimatet är tropiskt, men mildras av havet. Under sydostmonsunen från maj till september är det svalare, medan den varmaste tiden inträffar under nordvästmonsunen, från mars till maj. Allvarliga stormar är sällsynta.

——————————————————————————————————————————

INFÖR RESAN

For aktuell information om Seychellerna kan man gå in på Ministry of Foreign Affairs hemsida eller på Sweden Abroad.

Visum Seychellerna
Du som är svensk medborgare och besöker Seychellerna i upp till 30 dagar behöver inte söka visum innan avresan. I samband med passkontrollen vid inresan får du automatiskt en visering som gäller för denna tidsperiod. Ditt pass skall vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Seychellerna och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar.

Vaccinationer
Det finns inga tvång på vaccinationer för att besöka Seychellerna. Om du enbart tänkt besöka de vanligaste turistorterna rekommenderas du att eventuellt se över din polio, stelkramps och difterivaccinationer.

Försäkring
Det är viktigt att man tecknar en reseförsäkring vid vistelse utomlands.

Det är upp till var och en att innan resan se till att ha en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring. 
Kontakta er bank för mer information.

——————————————————————————————————————————

FAKTA
x

Lokalt Namn  Republic of Seychelles
Huvudstad  Victoria
Största stad  Victoria
Statsskick  Republik
President  James Michel
Areal  455 km2
Invånare  89 188
Officiella Språk  Kreol, Engelska och Franska
Religion  Kristendom
Valuta  Seychellisk Rupie (SCR)
Tidzon  UTC +2

 

——————————————————————————————————————————

BRA ATT VETA

Information kommer snart

© Simply Safari 2013. All rights reserved.
Top