När du vill resa till Afrika!
Landsflagga

Moçambique

Magiska öar, korallrev och portugisiska influenser.

Mocambique är paradisstränder och blå himmel. Vajande palmer längs orörda stränder, fiskare som drar upp sina nät, portugisisk arkitektur och intressant kultur och historia.

——————————————————————————————————————————

 

För information om resor till Mocambique vänligen maila oss:

info@simplysafari.se

eller ring

073-5404648

——————————————————————————————————————————

OM MOCAMBIQUE

Hit kommer du för att spana in sevärdheter, åka på safari, dyka, snorkla, fiska eller dansa dig svettig på en av Maputos nattklubbar. Är det sol och bad du söker, lär du med all säkerhet hitta din alldeles egna palmkantade sandstrand i paradiset.

Mozambique ligger vid Indiska Oceanen och har en kuststräcka som är 2500 km lång. Landet gränsar i söder till Sydafrika och i norr till Tanzania men har även inlandsgränser mot Swaziland, Zambia, Malawi och Zimbabwe.

Moçambique är mest känt för sina fantastiska korallrev och sin superba dykning. Utanför norra Moçambiques kust ligger öarna Pangane, Ibo och Quirimba. Hit tar man sig endast med de traditionella segelbåtarna, dhows. Ett mer lättrest alternativ är Pemba, en halvö i den norra delen av landet som man når med flyg.  Alla former av vattensporter erbjuds och revet här ligger nära de ljuvliga vita sandstränderna.

Populära Bazaruto och Benguerra utanför den södra kusten når man lätt med båt direkt från stranden.  Några av landets vackraste sandstränder heter Ponta do Ouro, Vilanculos, Inhambane, Tofo Beach och Inhassoro.  Alla erbjuder naturligtvis olika typer av vattensporter.

Efter det långa inbördeskriget i Mocambique försvann stora delar av djurlivet som en gång levde här. Men Gorongosa National Park jobbar nu på högtryck för att återfå sin forna glans. En del av arbetet i parken går ut på att återinföra det ursprungliga djurlivet.  Här kan man idag se elefanter, lejon, flodhästar och en mängd olika antiloper som impala, waterbuck och kudu. Parken kallas ofta ‘söderns Serengeti‘ på grund av sitt savannlandskap, flodslätter och skoglandskap.

De portugisiska infuenserna ses tydligt i både arkitektur, mat och i språket. Ingenstans ses de arkitektoniska influenserna så tydligt som i huvudstaden Maputo. Här finns gott om historiska byggnader, parker, museer och marknader.

——————————————————————————————————————————

KLIMAT
x

MAPUTO                Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max temp°C   30  30  30  29  27  25  16  25  26  27  28  30
Min temp°C   22  22  21  19  16  14  14  15  16  18  20  21
Sol/dygn    7   7   7   7   8   8   8   8   7   7   6   7
Regn (mm)  135 125  90  65  30  30  15  15  40  45  85 100

 

BAZARUTO           Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max temp°C   31  31  31  29  28  26  25  26  27  28  29  30
Min temp°C   24  23  23  21  17  15  15  16  18  20  22  23
Sol/dygn    9   8   9   9   8   8   8   9   9   9   9   8
Regn (mm)  175 170 100 50 40  30  20  25 15 40 65 150

x
Bästa perioden att åka till Mocambique är från maj till november då det är lite svalare och luftfuktigheten inte är så hög.

Mocambiques tropiska klimat bjuder på mycket sol och två säsonger, en torrperiod och en regnperiod. Från april till september är det svalare, mindre fuktigt och lite regn. Regnperioden börjar i oktober och kan hålla i sig enda tills slutet av mars. Cykloner kan förekomma under regnperioden.  Temperaturen längs kusten ligger mellan 18 – 28 grader på vintern och kan nå 30 -35 grader på sommaren.

——————————————————————————————————————————

INFÖR RESAN

För aktuell information om Mocambique gå in på Mocambiques Ambassads hemsida eller på Sweden Abroad.

Visum Mocambique
Svenska medborgare måste ha turistvisum för att besöka Mocambique. Man ansöker om visum hos Mocambiques ambassad i Stockholm.  Tänk på att ansöka om visum i god tid före avresa.

Blanketten Request for entry to Mocambique, som kan laddas ner från ambassadens hemsida, skall fyllas i och signeras och skickas tillsammans med ett giltigt pass och två passkort till ambassaden. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter utresa från landet och det ska finnas minst två tomma sidor för in-och utresestämplar.

Viseringsavgiften är i dagsläget (år 2015) 600 kronor och handläggningstiden är 7 dagar för ett visum som ger dig ett inträde till landet (du kan alltså inte åka över till te x Sydafrika och sedan tillbaka till Mocambique igen). På ett visum får du spendera max 30 dagar i Mocambique.

All Information hittar du på ambassadens hemsida eller så kan du ringa direkt till ambassaden på 08 – 666 03 50.

Vaccinationer
Vaccinationer förändras löpande så vi råder dig att gå in på Vaccinationsguiden för aktuell information angående nödvändiga vaccinationer.

Vår rekommendation är att se över stelkramp, polio och difterivaccinationer samt att man tar vaccin mot kolera.Du behöver även skydd mot Hepatit A.

Gula febern vaccination krävs om du anländer från vissa länder i Afrika eller Sydamerika.

Profylax med malariatebletter rekommenderas.

Om ni reser med barn eller ska stanna en längre tid i Mozambique fodras fler vaccinationer.

Glöm inte att ta med vaccinationsbevis när du reser till Mozambique!

Försäkring
Det är viktigt att man tecknar en reseförsäkring vid vistelse utomlands.

Det är upp till var och en att innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring. Kontakta er bank för mer information.

——————————————————————————————————————————

FAKTA
x

Lokalt Namn  Republica de Mocambique
Huvudstad  Maputo
Största stad  Maputo
Statsskick  Republik
President  Armando Guebuza
Areal  801 590 km2
Invånare  23,4 miljoner
Officiella Språk  Portugisiska
Religion  Kristendom, Islam och traditionella afrikanska religioner
Valuta  Metical (MZM)
Tidzon  UTC +2

 

——————————————————————————————————————————

BRA ATT VETA

Information kommer.

© Simply Safari 2013. All rights reserved.
Top