När du vill resa till Afrika!
Landsflagga

Lesotho

Hisnande landskap, vänlig befolkning och massor av aktiviteter

De som söker äventyr kommer att älska Leotho för all den utomhus aktivitet som erbjuds. I bergen kan man klättra, vandra, rida häst, cykla och till och med åka skidor. På en av Leothos dammar kan man åka båt eller fiska men man också bara njuta av det vackra landskapet och förunnas över den stjärnklara himmeln.

——————————————————————————————————————————

För information om resor till Lesotho vänligen maila oss:

info@simplysafari.se

eller ring

073-5404648

——————————————————————————————————————————

OM LESOTHO

Lesotho är ett land vars lägsta punkt är högst i världen. Det ligger i sin helhet på ca 1400 m över havet. Den högsta punkten är Thabana Ntienyana som ligger på 3482 m över havet. Hit åker man för att ta del av naturen och landskapet och inte för djuren som kan vara svårt att hitta. Men vissa inhemska arter som schakal, babian, vissa sorters antiloper, suricats och mongoose kan påträffas.

Byn Malealea är en populär destination för många turister som vill rida inhemska hästar sk basuto ponies. På Oxbow och Afrikski kan man åka skidor (eller vandra under sommarhalvåret) och i Morija kan man se fotavtryck från dinosaurier. Både Bokong Nature Reserve, Ts’ehlanyane National Park och Sehlabathebe National Park erbjuder fantastiska vandringsleder med vattenfall, bergsmålningar, gamla skogar, dammar och floder. Och Thaba Bosiu bergsfästet där Kung Moeshoeshoe den Store fastställde Konugariket Lesotho.

Att kombinera Sydafrika med några dagar i Leotho går utmärkt. Huvudvägarna i Lesotho är bra skick och det är enkelt att ta sig över gränsen. Självklart ska man ha 4-hjulsdrift eftersom både vissa gränsövergångar och vissa väger kräver detta. Bensin kan vara svårt att få tag i. Man kan även flyga till deras internationella flygplats som ligger utanför huvudstaden Maseru.

 

——————————————————————————————————————————

KLIMAT
x

MASERU              Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max temp°C  28  27  25  24  18  16  16  19  23  24  26  28
Min temp°C  14  14  12   8   3   0   -1   2   6   9  12  13
Sol/dygn   9   8   8   8   8   8   8   8   9   9   9   9
Regn (mm) 114  90  95  70  30 12 14 15 19 65  80  95

 

Lesothos klimat är tempererat med kalla, torra vintrar (maj-september) och varma, regniga somrar (oktober-april). Landet har ett lågt regnfall med ca 70 mm per år. Temperaturen kan naturligtvis variera beroende på vilken höjd man befinner sig på och det förekommer ofta snö i bergen under vinterhalvåret. Lesotho har 300 dagar med solsken.

——————————————————————————————————————————

INFÖR RESAN

För aktuell information om Lesotho gå in på Lesotho High Commission i London eller på Sweden Abroad.

Visum Lesotho
Som svensk medborgare behöver man inte visum till Lesotho för vistelse kortare än 14 dagar. Passet ska vara giltigt i minst 6 månader efter utresan från Lesotho och det ska finnas minst två tomma sidor för in- och utresestämplar. Du kan även behöva visa upp din returbiljett vid ankomst till landet.

Lesotho har ingen ambassad eller konsulat i Sverige. Närmsta representation är Lesotho High Commission i London.

Vaccinationer
Vaccinationer förändras löpande så vi råder dig att gå in på Vaccinationsguiden för aktuell information angående nödvändiga vaccinationer.

Vår rekommendation är att se över stelkramp, polio och difterivaccinationer samt att man tar vaccin mot kolera.Du behöver även skydd mot Hepatit A.

Gula febern vaccination krävs om du anländer från vissa länder i Afrika eller Sydamerika.

Om ni reser med barn eller ska stanna en längre tid i Lesotho fodras fler vaccinationer.

Glöm inte att ta med vaccinationsbevis när du reser till Lesotho!

Försäkring
Det är viktigt att man tecknar en reseförsäkring vid vistelse utomlands.

Det är upp till var och en att innan ni reser se till att ni har en fullgod reseförsäkring. Observera att i flera betal- och kreditkort ingår reseförsäkring om ni betalar med kortet. Kolla noga upp vad som ingår i er hemförsäkring och ert kort innan ni tecknar extra reseförsäkring. 
Kontakta er bank för mer information.

——————————————————————————————————————————

FAKTA
x

Lokalt Namn  Kingdom of Lesotho
Huvudstad  Maseru
Största stad  Maseru
Statsskick  Monarki
Kung  Letsie III
Areal  30 355 km2
Invånare  1 919 552 inv.
Officiella Språk  Sesotho och engelska
Religion  Kristendom och traditionella Afrikanska religioner
Valuta  Loti (LSL)
Tidzon  UTC +2

 

——————————————————————————————————————————

BRA ATT VETA

Information kommer.

© Simply Safari 2013. All rights reserved.
Top