När du vill resa till Afrika!

Södra Afrika på egen hand!

Hyr din egen bil och kör själv genom Sydafrika, Botswana eller Namibia.  Vi hjälper dig att sy ihop en resa efter dina önskemål!

——————————————————————————————————————————-

Simply Safari lägger upp ett startpaket som passar just dig.  Du bestämmer exakt var, när och hur du vill resa, hur länge du vill vara borta och vad du vill göra, ensam resenär eller stor grupp spelar ingen roll.   Vi förbereder allt, boende, hyrbil och utflykter – perfekt för dig som vill ha friheten att bestämma dagen som den kommer men ändå ha säkerheten av en mer eller mindre förberedd resa.

Innan du åker får du ett komplett paket bestående av karta, tips och detaljerad färdplan.

Sidan är under uppbyggnad!

För information om våra resor på egen hand vänligen maila oss:

info@simplysafari.se

eller ring

073-5404648

Vägarna
Södra Afrikas vägnät rankas bland de bästa i världen.  Vägarna är välskyltade både till städer och sevärdheter.  Trafikrytmen kan vara något högre än i Sverige speciellt runt storstäderna men ute på landsbygden är det mycket lugnare.  Folk är vänliga och hänsynsfulla och släpper fram varandra.

Att göra
I Södra Afrika finns det otroligt mycket att se, göra och uppleva och ibland kan det vara svårt att bestämma sig för vad man ska välja. Vi hjälper dig att hitta rätt bland alla sevärdheter!

Här väntar fantastiska nationalparker med ett mycket rikt djurliv, öknar och halvöknar som exploderar av färg och liv när vårregnen kommer, vackra bergkedjor, ändlösa savanner, regnskogar, soldränkta stränder, traditionella byar och spännande storstäder. Vidden av inspirerande fritidsaktiviteter och spännande äventyr kommer att få även de mest beresta att tappa andan av förtjusning!

Boende
Här finns alla sorters logi! Alltifrån luxuösa 5 stjärniga lyx-hotell till campingplatser. I de större städerna har du ett stort utbud av hotell, vars genomsnittliga pris för ett trestjärnigt boende är ca 500 kronor per person och natt.  Överallt finns det guest-houses och bed and breakfast.   Du kan bo på en lodge mitt bland de vilda djuren eller bo i traditionell zuluhydda som naturligtvis är fullt utrustad med alla moderniteter.

Backpackers kan bo på vandrarhem som ofta kostar så lite som 80 kronor per natt och barn familjer kanske vill göra det enkelt för sig och hyra en egen bungalow med självhushåll. För dig som vill hyra husbil eller campa finns det gott om fräscha och rena husvagnsparker och campingplatser.

Mat och dryck
Södra Afrika är en smältdegel av de olika folkslag och kulturer som under århundradens lopp har sökt sig hit. Detta historiska arv och dess mångfald, avspeglas tydligt i det som är varje lands själ – maten!

Att äta ute är ganska billigt och restaurangutbudet är stort i de stora städerna. Det finns alla sorters kök, afrikansk-, amerikansk-, fransk-, tysk-, grekisk-, italiensk-, japansk-, mexikansk-, thai- och spansk mat att välja mellan, det är bara en fråga om vad du är sugen på!

Cape Malay är en blandning av malaysisk och holländsk mat som har sitt ursprung i de tidiga europeiska bosättarna som kombinerade sina egna kryddor med sydafrikanska råvaror.  I flertalet recept ingår kött från vilt. Cape Malaymat kännetecknas även av ett stort utbud av bredies; en tomat och kryddbaserad kött-, fisk- eller grönsaksgryta. Den kanske mest kända Cape Malay rätten är bobotie, en rätt gjord på kryddad köttfärs som gratineras i ugn och serveras med ris och chutney.

Afrikaaners, arvet från de holländska nybyggarna (Vortrekker) spåras i traditionella rätter som t.ex.  Boerewors, en smakrik och kryddig korv gjord på nötkött. Den hittas ofta fräsande på gallret till en traditionell sydafrikansk grill – braai.

Potjiekoos är en gryta som tillagas långsamt, traditionellt i en trebent järngryta som hängs över öppen eld. Ofta lagar man flera potjie samtidigt med kyckling, nötkött, lamm eller fläskkött för att tillgodose allas smak och tycke.

Längs Sydafrikas kust blir man bjuden på läckra och billiga fiskrätter, särskilt ostron som är en specialitet.

Sydafrikanska viner är utsökta och kända över hela världen men öl är det som man dricker mest. Här finns ett stort antal prisbelönta ölsorter som går att köpa i en så kallad Liquor Store.

© Simply Safari 2013. All rights reserved.
Top