När du vill resa till Afrika!

Afrikas berg, anta utmaningen!

Otaliga klimatzoner, skiftande landskap och intressant natur gör bergsvandring i Östafrika ett måste för naturälskare som gillar utmaningar.

——————————————————————————————————————————-

Simply Safari tar dig längs några av Afrikas vackraste vandringsstigar. Det utsökta klimatet året om och den exceptionella vulkaniska terrängen gör Östafrika till ett paradis för alla som älskar vandra och klättra i berg.

Vi erbjuder allt från dagsturer i lätt terräng till 10-dagars expeditioner för den inbitne bergsklättraren. Kombinera gärna flera berg och avsluta med safari och/eller sol och bad på en paradisstrand.

Vi erbjuder vandringar och klättringar på:

Mount Kilimanjaro (5895 m.ö.h.) i Tanzania är en utmaning och en tuff strapats men med bra kondis och rätt mentala inställning kan alla nå toppen. Det finns flera rutter och beroende på vilken man väljer tar det 5-8 dagar att nå Uhuru Peak, bergets högsta punkt. För att bestiga Kilimanjaro krävs ingen tekninsk klättring men trots detta är det viktigt att alla är medvetna om att bestigningen är lång och fysiskt krävande och att många tvingas vända tillbaka pga av höjdsjuka. Kan bestigas året om. Kontakta oss för information!

Mount Kenya (5199 ) är Afrikas näst högsta berg och ligger i Kenya. Det finns flera vandringsleder till toppen men den högsta punkten som inte kräver  teknisk klättring är Point Lenana (4985 m.ö.h.) och majoriteten av besökarna tar sig hit utan större problem. Observera dock att bestigningen är lång och att den tunna luften kan leda till höjdsjuka.  Att nå Batian, Mt Kenyas högsta punkt kräver teknisk klättring. Kan bestigas året om. Kontakta oss för mer information.

Mount Meru (4566 m.ö.h.) reser sig majestätiskt i Arusha National Park i nordöstra Tanzania. Det tar tre dagar att bestiga Mount Meru och man bör vara i relativt bra form då vandringen är ganska brant. Bästa tiden för att bestig berget är från slutet av september till mars. Sämsta tiden är under den kalla perioden juni-juli då är det ganska isigt och snöigt. April till juni är det regnperiod. Kontakta oss för mer information.

Mount Longonot (2776 m.ö.h.) är en underbar dagsvandring som bjuder på det bästa av Kenyas natur. Du tar dig hit på mindre än två timmar från Nairobi. En vacker stig tar dig hela vägen upp till toppen och mötet med en och annnan giraff eller antilop gör upplevelsen ännu mer spännande. Det tar cirka 3-4 timmar att nå toppen och trots att vägen upp inte är speciellt krävande behöver man dricka mycket för det kan bli mycket varmt här i Riftdalen. Vyn från toppen är obeskrivlig! Kontakta oss för mer information.

Mount Ol Doinyo Lengai (2780 m.ö.h.) betyder Guds Berg på språket Ma och är Massajernas heliga berg. Detta vackra berg reser sig med sin perfekta konform rakt upp ur Tanzanias platå och röken från toppen är bevis på att den fortfarande är aktiv. Vandringen upp till toppen är ansträngande och det tar minst fyra timmar att ta sig hela vägen upp på den branta stigen. Att titta ner i kratern och gå på kratergolvet känns nästan overkligt, man kan höra lavan koka under fötterna! Kontakta oss för mer information.

© Simply Safari 2013. All rights reserved.
Top