När du vill resa till Afrika!

Öka pulsen med white water rafting.

Prova en fartfylld färd i gummibåt längs forsar och ner för vattenfall, det ger garanterat en rejäl adrenalinkick!

——————————————————————————————————————————–

Tycker du om spännande aktiviteter och att känna adrenalinet pumpa måste du prova på forsränning. Sydafrika är en av Afrikas bästa länder för white water rafting men även Victoria Falls i Zimbabwe och Livingstone i Zambia erbjuder forsränning i världsklass. Hela äventyrer utspelar sig dessutom i magnifik omgivning bland djur och vattenfall.

I Sydafrika går de flesta forsränningsturerna till Umkomaas river och Buffalo river men även Orange River är ett bra val. Bäst tid att prova på forsränning är från november till april då vattenståndet är som högst och livligast, men detta beror också lite på vilken flod man ska åka på.

Rafting kan passa alla och det finns olika svårihetsgrader på forsarna, olika nivåer och varianter att välja mellan beroende på erfarenhet. Man kan välja en dagtur eller åka på en 4 dagars tur med camping och övernattning längs floden. Mycket spännande och roligt!

Kostnaden varjerar lite på vad man vill ha men endagstur kostar cirka 900 kronor i Zimbabwe, lite mindre i Sydafrika. Om man vill delta i en fyradagars rafting och camping tur ligger kostnaden på cirka 1500 kronor per person för alla dagarna.

 

© Simply Safari 2013. All rights reserved.
Top